Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van zaterdag 20 juli voor Breda en omstreken.

Overdag regen- en onweersbuien

De bewolking neemt vannacht geleidelijk toe en later volgen vanuit het westen enkele buien. De temperatuur daalt naar 16-17 graden. Overdag trekken enkele regen- en onweersbuien over het land. Vooral landinwaarts kunnen deze stevig uitpakken met hagel en windstoten. De temperatuur stijgt naar 21-27 graden. Vanaf morgen veel zon, droog en steeds warmer.

In de ochtend is het op veel plaatsen bewolkt en trekken buien over het land. Daarbij is lokaal al onweer mogelijk. In het oosten en zuidoosten van het land schijnt aanvankelijk af en toe de zon en is het eerst nog droog.

In de middag trekken de buien oostwaarts en kunnen vooral landinwaarts stevig uitpakken. Bij de buien is kans op onweer, hagel en windstoten. Ook is veel regenwater in korte tijd mogelijk. In de loop van de middag wordt het in westen en zuidwesten weer droog en gaat de zon schijnen. De temperatuur stijgt naar 21-23 graden in de westelijke helft van het land en naar 24-26 graden landinwaarts. Langs de oostgrens en in het zuiden van Limburg kan het 27 graden worden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee.

In de avond komen landinwaarts aanvankelijk nog onweersbuien voor, maar in de loop van de avond trekken de buien naar Duitsland weg. In het westen is het droog met geregeld zon. In de nacht naar zondag is het droog met flinke opklaringen. Lokaal ontstaat nevel of een mistbank. De temperatuur daalt naar 14-17 graden.

Zondag is er een mix van zon en stapelwolken. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui in het binnenland is niet geheel uitgesloten. De temperatuur stijgt naar 21-24 graden. Alleen in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant, Limburg en de Achterhoek wordt het zomers warm met 25-26 graden.

Na het weekend wordt het zonnig en halverwege de week is het ook heet zomerweer. Maandag stijgt de temperatuur naar een zomerse 26-29, lokaal in Limburg 30 graden. Langs de noordkust, op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland wordt het 24-25 graden. De zon schijnt flink, er is hooguit sluierbewolking zichtbaar en het blijft droog.

Vanaf dinsdag blijft de zon flink schijnen, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en het wordt heet. Dinsdag wordt het 28 graden in het noordwesten en 33 graden in het zuidoosten. Woensdag en donderdag wordt het nagenoeg overal tropisch warm met in het midden, oosten en zuiden temperaturen van 34 tot lokaal 36 graden.

Meerdaagse weersverwachting
Vanaf vrijdag neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien toe en komt de temperatuur weer enkele graden lager uit.

Ik wens u een gezellige zaterdag en een heel fijn weekend, met hopelijk nog wat zon en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers