Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van donderdag 11 juli voor Breda en omstreken.

Vandaag overdag enkele buien.

Overdag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon. Landinwaarts komen buien tot ontwikkeling met lokaal onweer. Het wordt 20-25 graden. Ook vrijdag en zaterdag komt het tot buien met kans op onweer, maar vanaf zondag is het overwegend droog. De temperatuur stijgt naar 18-23 graden.
Vannacht trekt de regen naar het oosten weg en volgen nog enkele buien. De temperatuur daalt naar 14-16 graden.

In de ochtend zijn er wolkenvelden, maar vanuit het westen klaart het geleidelijk op. In het noorden van het land komt het tot enkele buien en geleidelijk neemt ook elders de buienkans toe.

In de middag is er een mix van stapelwolken en zonnige perioden. In vooral landinwaarts komt het tot buien en lokaal is een donderslag niet uitgesloten. Aan de kust valt het met de buiigheid wel mee en schijnt vaker de zon. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden in het noorden en westen en naar 22-23 graden in het midden en zuiden van het land. In Zeeuws-Vlaanderen, het oosten van Brabant en in Limburg kan het 24, lokaal 25 graden worden. De temperatuur is daarmee normaal voor de tijd van het jaar.

In de avond heeft het oosten en zuidoosten nog met buien te maken. In de nacht naar vrijdag beperkt de buiigheid zich tot de zuidelijke helft van het land. De temperatuur daalt naar 13-16 graden.

Vrijdag draait het overal om flinke buien en bij die buien is in de oostelijke helft van het land kans op onweer. Doordat de buien zich langzaam verplaatsen is kans op veel regenwater in korte tijd. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden in de kustprovincies en naar 22-23 graden elders.

Zaterdag schijnt geregeld de zon, maar het komt ook weer tot buien. In vooral de zuidoostelijke helft van het land is nog kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden in het westen en noordwesten en naar 21-22 graden elders. De wind waait uit het noorden en is matig over land en vrij krachtig aan zee. Voor het gevoel is het dan ook wat frisser.

Meerdaagse weersverwachting.
Vanaf zondag zijn de neerslagkansen klein. De zon schijnt geregeld, maar omdat de wind de eerste dagen uit het noorden tot noordwesten blijft waaien is de temperatuur wel iets onder normaal. Het wordt maximaal 18 graden in het noordwesten en 22-23 graden in het zuidoosten van het land. Later in de week lijkt de temperatuur enkele graden te stijgen.

Ik wens u een gezellige donderdag, met tussen de buien door hopelijk nog wat zon en voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers