Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van woensdag 12 juni voor Breda en omstreken.

Vanuit het zuiden flinke buien

De bewolking neemt toe en er volgen buien. Het is 12-15 graden. Overdag is het bewolkt en vooral in de ochtend kletsnat. In de middag wordt het overwegend droog met wat zon. Het wordt 17-19 graden. Donderdag een mix van zon, wolken en vooral in het westen enkele buien. Het wordt 19-23 graden. Vrijdag schijnt de zon en wordt het 22-26 graden. Later kans op onweer.

In de ochtend is het bewolkt en kletsnat. Er trekken veel buien over het land en daarbij regent het af en toe stevig door. Ook is kans op een klap onweer.

In de middag trekken de meeste buien naar het noorden en wordt het tijdelijk overwegend droog. Aan het eind van de middag neemt in het uiterste zuiden de kans op een bui weer toe. Wel breekt de zon overal door. Het wordt 17 graden in het westen tot 19 langs de oostgrens. In het noordoosten is het mogelijk een paar graden warmer. De wind is veranderlijk van richting. Het waait zwak tot matig.

In de avond schijnt de zon nog een tijdje en trekken vanuit het zuiden enkele wolken over het land. Met name ten zuiden van de grote rivieren is kans op een lokale bui. In de nacht naar donderdag wordt het overal droog en klaart het breed op. Het koelt af naar 10 à 11 graden.

Donderdag staat er in tegenstelling tot de voorgaande dagen een stevige wind. Het waait matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten. Aan zee is de wind soms krachtig. Er zijn flinke zonnige perioden, maar er trekken ook wolken over het land. De meeste zon is voor het oosten. Vooral het westen maakt kans op buien. In het binnenland kunnen ’s middags ook enkele buien ontstaan, maar de meeste plaatsen houden het droog. Het kwik stijgt naar 19 graden in de Randstad tot lokaal 23 in Twente.

Vrijdag blaast de zuidenwind warme lucht naar ons land. De maxima komen uit op 22 graden in het westen tot lokaal 26 in het zuidoosten en oosten. De zon schijnt volop, maar er ontstaan ook stapelwolken en er trekken sluierwolken over het land. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het zuiden toe en stijgt de kans op zware onweersbuien.

In het weekend bevindt Nederland zich op de grens van warme en koele lucht. Daarbij wisselen wolken en zon elkaar af en is dagelijks kans op regen- en onweersbuien. Zaterdag kan het opnieuw lokaal 25 graden worden. Waarschijnlijk verdrijven onweersbuien de warmte in de loop van zaterdag en wordt het zondag circa 21 graden.

Meerdaagse weersverwachting.
De dagen daarna neemt de kans op buien af en volgt een aantal overwegend droge dagen. Er is een mix van zon en wolken. Het lijkt opnieuw warmer te worden met mogelijk 25 graden. Op de lange termijn is de verwachting erg onzeker. De kans op zeer warm zomerweer en koel en buiig weer is ongeveer even groot.

Ik wens u ondanks het regenachtige weer, toch een gezellige woensdag en voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers