Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van zondag 19 mei voor Breda en omstreken.

Wolkenvelden, zon en kans op buien

In het zuiden is het bewolkt met kans op een bui. In het noorden is kans op mistbanken. Overdag schijnt af en toe de zon en kunnen verspreid over het land buien ontstaan. In de oostelijke provincies is kans op onweer. Het wordt 16 graden aan de kust, 18-22 graden in het westen en 23-24 graden in het oosten. Maandag is het minder warm met opnieuw buien.

Vanochtend trekken over het zuiden en zuidwesten wolkenvelden en heel lokaal kan een licht buitje voorkomen. In de rest van het land is het droog met enkele wolkenvelden en vooral in het noorden en noordoosten perioden met zon.

Vanmiddag is er een mix van wolkenvelden en regionaal wat zon. In het zuiden en mogelijk ook in de Randstad kan een enkel buitje voorkomen. Er staat een zwakke tot matige wind uit een noordelijke richting. In het westen wordt het 18 tot plaatselijk 20 graden en aan zee is het een paar graden koeler. In het midden van het land wordt het 21 graden en in de oostelijke provincies wordt het op veel plaatsen 22-24 graden. In het Waddengebied is het een graad of 16 met kans op wolkenvelden van zee.

Met het stijgen van de temperatuur neemt de kans op enkele buien toe en daarbij is kans op onweer. Als eerste kunnen in het oosten buien ontstaan, later ook in het midden van het land. De buien verplaatsen langzaam en daardoor kan het lokaal behoorlijk regenen. In het westen is de kans op onweer klein, maar kunnen wel een paar buien voorkomen.

Vanavond trekken nog enkele (onweers)buien over het land. Later op de avond verdwijnen de buien. In het noorden kan nog wat regen vallen en op veel plaatsen is het bewolkt. In de nacht naar maandag daalt de temperatuur naar 10-12 graden.

Maandag zijn er vrij veel wolkenvelden en zo nu en dan kan het een beetje regenen. In het midden en zuiden kan de zon soms even doorbreken. In de oostelijke provincies is kans op een onweersbui. Het is minder warm dan in het weekend met 19 tot lokaal 22 graden in de oostelijke provincies en 16-19 graden in het westen. Aan zee is het 14-15 graden.

Dinsdag is het net iets koeler dan normaal met 14 tot 16 graden in de kustgebieden en 17, lokaal 18 graden in het binnenland. Een groot deel van de tijd is het bewolkt en van tijd tot tijd kan het een beetje regenen. Mogelijk breekt in het zuidwesten later op de dag de zon op enkele plaatsen door. De wind is noordwestelijk en matig van kracht.

Meerdaagse weersverwachting
De dagen daarna stijgt de temperatuur iets en later in de week wordt het 16 tot 21 graden. Wolkenvelden worden afgewisseld met wat zon, maar er is ook kans op een bui. Vrijdag is de kans op buien groter en daarbij kan onweer voorkomen. Het volgende weekend wordt het mogelijk weer wat koeler.

Ik wens u een gezellige zondag met hopelijk flink wat zon en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers