Kinderen halen maar liefst € 8.282,93 op voor het goede doel!

“Dit is mijn tienste rondje”, aldus een meisje uit groep 1.

Op dinsdag 14 mei 2019 organiseerde het Bredase Roparunteam ‘Daar Lopen We Voor’ samen met KBS De Spoorzoeker, Kober Kinderopvang, Kinderdagverblijf Woelewippie en Open-Up!|Fun-Kidz een mini-roparun bij De Spoorzoeker in Breda. De opbrengst is bestemd voor Stichting Roparun.

Deze mini-roparun begon een maand eerder al. Teamleden van het Bredase Roparunteam Daar Lopen We Voor hebben begin april gastlessen verzorgd voor alle groepen van De Spoorzoeker. Ze bespraken doneren, goede doelen, kanker en legden uit hoe de roparun werkt. Vervolgens mochten de kinderen geld ophalen voor het goede doel, Stichting Roparun. En dat hebben ze massaal gedaan. Dinsdag hebben de kinderen als afsluiting een mini-roparun gelopen langs de vier organisaties.

Na de warming up door Open-Up! gaf wethouder Daan Quaars het startschot. Vervolgens hebben alle kinderen in hun eigen groep een rondje (of heel veel meer) langs de vier organisaties gelopen.

“Ik ben moe…” “Doorlopen, het is voor het goede doel!” twee vijfdegroepers onderweg.

Medewerkers, teamleden van het Bredase Roparunteam Daar Lopen We Voor, ouders en opa’s en oma’s stonden aan de route om de kinderen toe te juichen. Burgemeester Paul Depla kwam de laatste groep inhalen. Hij maakte ook het opgehaalde bedrag bekend. Roparunteam Daar Lopen We Voor is ongelofelijk verrast door het opgehaalde bedrag: € 8,282,93.

Deze mini-roparun is mede tot stand gekomen dankzij de fantastische inzet van KBS De Spoorzoeker, Kober, Woelewippie en Open-Up! En de komst van wethouder Daan Quaars en burgemeester Paul Depla. En dankzij de sponsoren: Maliepaard Verhuur, Boels, Appels bij Dikkie en Brainstorm en concept.

Roparun team 136 uit Breda doet dit jaar voor de 9e keer mee aan de Roparun, de jaarlijkse estafetteloop van Parijs naar Rotterdam tijdens het Pinksterweekend. Het doel van de Roparun is om zoveel mogelijk geld op te halen om mensen te ondersteunen die zich in het laatste stadium van kanker bevinden, onder het motto ‘Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.
Naast de sportieve prestatie van het lopen van ruim 530 kilometer in estafetteverband binnen 48 uur, organiseert Team 136 Daar Lopen We Voor door het jaar heen verschillende acties om geld op te halen.
Begin april vond het Groot Roparun Breda Dictee plaats. Op koningsdag organiseerden we het muziekevenement “Daar Rocken We Voor”. En nu de mini-roparun.

Team 136 Daar Lopen We Voor heeft de afgelopen acht jaar een bedrag van ongeveer € 144.000 over kunnen maken op de rekening van Stichting Roparun. Op onze website (www.daarlopenwevoor.nl) en Facebookpagina (https://www.facebook.com/daarlopenwevoor/) vind je meer informatie en manieren om te doneren.