Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van woensdag 15 mei voor Breda en omstreken.

Veel zon en droog

De zon schijnt vandaag nog flink en het is droog. Het wordt 14-17 graden. Vanaf morgen is er meer bewolking en in het noorden en noordoosten kan een spatje regen vallen. Vanaf vrijdag nemen de buienkansen overal toe. Het wordt warmer met in het weekend temperaturen van 20 graden.

In de ochtend komt er vanuit het noorden wat sluierbewolking het land binnen. Daarnaast zijn vooral in het noorden en oosten enkele stapelwolken. Het blijft droog.

In de middag is het heerlijk lenteweer met veel ruimte voor de zon, maar ook enkele stapelwolken. De temperatuur loopt op naar een graad of 14 in het Waddengebied tot 15-17 graden in de rest van het land. De wind is overwegend matig van kracht en komt uit het noordoosten.

In de avond is het helder en kan het snel afkoelen. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 4-8 graden.

Donderdag is er meer bewolking dan vandaag. De dag begint op de meeste plaatsen vrij zonnig, maar de bewolking neemt vanuit het oosten toe. In het noorden en noordoosten kan een spatje regen vallen. Later op de dag is ook in het noordwesten en midden van het land kans op een spat regen. De maxima komen uit op 14-17 graden. De noordoostenwind is matig in het binnenland tot vrij krachtig aan zee.

Vrijdag zijn er vrij veel wolkenvelden, maar is er geregeld ook ruimte voor de zon. Lokaal is kans op een bui. Het wordt 14-18 graden. De noordoostenwind is matig in het binnenland (4 Bft) tot vrij krachtig in het Waddengebied (5 Bft). Tijdelijk kan de wind op de Wadden krachtig zijn (6 Bft).

Meerdaagse weersverwachting.
De dagen daarna loopt de temperatuur nog iets verder op. In het weekend komen de maxima uit op 17-21 graden. Het is wisselend bewolkt en de kans op een regen- of onweersbui neemt toe.

Ik wens u een gezellige en zonnige woensdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers