Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van maandag 15 april voor Breda en omstreken.

Wolkenvelden, overdag droog met zon

Er trekken enkele wolkenvelden over het land en in het noordoosten is kans op een spatje regen. Overdag breekt de zon door en ontstaan stapelwolken. Met 14-17 graden is het een stuk warmer dan in het weekend. Dinsdagmiddag en woensdag is in het zuiden kans op een bui. De rest van de week verloopt droog, warm en zonnig. In het paasweekend wordt het 20-23 graden!

Vanochtend is het regionaal bewolkt, maar zijn er ook gebieden waar de zon schijnt. De meeste bewolking komt waarschijnlijk voor in het zuiden, midden en westen. In de loop van de ochtend breekt het wolkendek open en is er een mix van zon en stapelwolken. In het noorden, noordoosten en oosten schijnt de zon volop.

Vanmiddag is het heerlijk lenteweer met in Zeeland en het noorden, noordoosten en oosten veel zon. In het zuiden, midden en westen wisselen zon en vriendelijke stapelwolken elkaar af. Het blijft overal droog. Met 14 graden in het noorden tot lokaal 17 in het zuiden is het een stuk warmer dan in en voor het weekend. De oostenwind is matig van kracht. In het Waddengebied waait het vrij krachtig.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en is het helder. Komende nacht koelt het af naar 2-6 graden.

Morgen is het op de meeste plaatsen stralend zonnig weer. In het uiterste zuiden komen sluierwolken voor en ontstaan stapelwolken. In de loop van de dag neemt in Zeeland en het zuiden van Brabant en Limburg de kans op een bui toe. Hierbij is ook een klap onweer mogelijk. In de rest van het land blijft het droog. De middagtemperatuur komt uit op een lenteachtige 15-18 graden.

Woensdag trekken wolkenvelden over het land, maar is ook ruimte voor de zon. De kans op zon is het grootst in het noorden. Het zuiden maakt kans op een bui. Met 15-17 graden blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal is het 11-14 graden. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Meerdaagse weersverwachting.
De dagen daarna wordt het prachtig lenteweer met veel zon en hooguit een enkel wolkje. Bovendien blijft het droog. Donderdag kan het regionaal 20 graden worden. Vrijdag en in het paasweekend wordt het nog wat warmer. Met middagtemperaturen van 20-23 graden beleven we de warmste dagen van het jaar tot nu toe. Na Pasen neemt de kans op een bui toe.

Ik wens u een gezellige en vooral zonnige maandag en natuurlijk een hele fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers