Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van vrijdag 15 maart voor Breda en Omstreken.

Vanuit het zuidwesten regen

Een regengebied trekt van zuidwest naar noordoost over het land. Vanmiddag is er een mix van buien en af en toe zon. Er waait een stevige (zuid)westenwind met in het noorden en aan zee kans op zware windstoten. Het wordt 11-14 graden. Komende dagen blijft het wisselvallig met soms veel wind. Volgende week wordt het droog en zonnig.

Vanochtend trekt een regengebied van zuidwest naar noordoost over het land. In de middag breekt vanuit het noordwesten de zon door, maar er komen ook enkele buien tot ontwikkeling.

Het is vrij zacht met maxima van 11 graden op de Wadden tot 14 in het zuiden. Gemiddeld is de middagtemperatuur half maart een graad of 10.

Uiteraard is de ook wind weer nadrukkelijk aanwezig. In de ochtend waait er een matige tot krachtige zuidwester. Aan zee is de wind soms hard, 7 Bft. In de middag wordt de wind westelijk en op veel plaatsen krachtig. Aan zee is de wind dan meestal hard en in de noordelijke kustgebieden soms zelfs stormachtig, 8 Bft. Bovendien is de wind behoorlijk vlagerig met in het noorden en langs de westkust zware windstoten van 75-85 km/uur en in de rest van het land windstoten tot circa 70 km/uur.

In de avond neemt de wind geleidelijk af, maar vooral in de noordelijk kustgebieden waait het nog geruime tijd hard. De buiigheid neemt af en de temperatuur zakt naar een graad of 7. In de nacht gaat het vanuit het zuidwesten opnieuw regenen.

Zaterdag wordt een bewolkte dag met van tijd tot tijd regen. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuiden geleidelijk droger. Het wordt 11 graden in het noorden tot 14 in het zuiden en er waait een stevige zuidwestenwind. Vooral langs de westkust is de zuidwester vaak hard en mogelijk soms zelfs stormachtig. Daarbij is kans op zware windstoten tot circa 80 km/uur.

Ook zondag is het wisselvallig en winderig. De dag begint met regen en in de middag is de neerslag meer buiig met tussendoor zon. De wind waait uit het westen en is in de kustgebieden krachtig tot hard. Met maxima rond 10 graden is de temperatuur normaal voor half maart.

Maandag wordt het circa 9 graden en bestaat het weerbeeld uit zon, wolken en enkele buien. Er waait een frisse noordwestenwind.

Meerdaagse weersverwachting.
Vanaf dinsdag breekt een droge periode aan met regelmatig ruimte voor de zon. Ook de wind is beduidend minder aanwezig dan komende dagen. De middagtemperatuur klimt in de loop van volgende week naar waarden rond 15 graden. De nachten zijn vrij koud met landinwaarts regionaal lichte vorst.

Ik wens u een gezellige vrijdag en een hele fijne werkdag en wat het weer betreft, heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers