Integrale actie Hazeldonk

Politieteam Weerijs hield donderdag in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en Douane Nederland een grote multidisciplinaire controle gericht op ondermijnende- en grensoverschrijdende criminaliteit. Bij deze controle werden ook twee speurhonden van de Douane ingezet.

Studenten
Uniek aan deze controle was combineren van politiestudenten en marechaussees in opleiding met werkbegeleiders van beide diensten. Leerzaam voor alle partijen.

Witwasssen
Tijdens de controle werden drie Malinese mannen aangehouden op verdenking van witwassen. Hierbij werd ruim 38.000 euro aan contant geld en een auto in beslag genomen. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet.

Vreemdelingen
De Koninklijke Marechaussee trof twee personen aan die illegaal in Nederland verbleven. Één van deze personen werd tevens aangehouden als 'ongewenst vreemdeling'.

Verdovende middelen
De politie nam enkele gebruikershoeveelheden softdrugs in beslag.

Bekeuringen
Diverse openstaande bekeuringen werden door de politie- en marechaussee geïnd. Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen zoals rijden zonder rijbewijs en het rijden met een verlopen APK.

Fotograaf: 
Tom van der Put