No deal, maar Breda bereidt zich voor op Brexit

Er zijn nog geen afspraken gemaakt of overeenkomsten gesloten, maar dat de Brexit komt, dat is zeker. Voor ondernemers betekent dit nu nog veel onzekerheid. Want wat gaat dit betekenen voor het verkeer van goederen of voor de medewerkers met een andere nationaliteit? Een aantal ondernemers stelt zich nu de vraag ‘blijven in het Verenigd Koninkrijk of vertrekken’? Wethouder Boaz Adank: “Met de centrale ligging tussen Amsterdam, Düsseldorf en Brussel, de havens van Rotterdam en Antwerpen op steenworp afstand en de nabijheid van vijf luchthavens is Breda een aantrekkelijke vestigingsplaats voor veel (internationale) bedrijven. Om ondernemers te helpen bij deze keuze, en alle andere Brexit-vragen, staat het Ondernemersteam en de Brexit-specialist van de gemeente Breda voor hen klaar.”

Ondernemersteam uitgebreid met Brexit deskundige
Onlangs is het Ondernemersteam van de gemeente Breda uitgebreid met een Brexit deskundige en een speciaal mailadres Brexit@breda.nl waarop ondernemers met vragen terecht kunnen. Het Ondernemersteam kan daarbij altijd terugvallen op het Brexitloket en verschillende experts uit het netwerk. Vragen van ondernemers kunnen daardoor snel besproken en beantwoord worden.

Meer informatie of vragen
Ondernemers kunnen met vragen terecht bij het Ondernemersteam Breda via 06 - 11 71 63 81 of brexit@breda.nl. Ondernemers die zich afvragen of de Brexit gevolgen heeft voor hun bedrijfsvoering kunnen de Brexit Impact Scan van de Rijksoverheid doen http://rvo.regelhulpenvoorbedrijven.nl/brexitimpactscan/#/welkom

Fotograaf: 
Perry Roovers