Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van maandag 11 feb voor Breda en omstreken.

Buien en opklaringen, vanmiddag zon

Vannacht zijn er buien en enkele opklaringen. De minima komen uit tussen 2 en 5 graden. In de ochtend trekken enkele buien over het land. In de middag komt er meer ruimte voor de zon. Het wordt 7-8 graden. Na vandaag breekt een droge periode aan met vanaf donderdag ook behoorlijk wat ruimte voor de zon.

In de ochtend trekt een gebied met buiige regen van noord naar zuid over het land. De temperatuur ligt rond 5 graden en er staat een matige, aan zee krachtige, noord(west)enwind.

In de middag is het, op een lokaal buitje na, droog met een mix van wolken en zon. Het wordt 7-8 graden, maar de stevige noordwesten- tot noordenwind houdt de gevoelstemperatuur op een graad of 3.

Komende avond en in de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden en oosten een enkele bui. Daarbij is een kleine kans op winterse neerslag. De minimumtemperatuur komt uit rond 2 graden. Tijdens een langere opklaring kan het in het zuiden en oosten lokaal een graadje vriezen.

Dinsdag wordt een droge dag. Met wat geluk is er af en toe ruimte voor de zon, maar op veel plaatsen zal de bewolking de overhand hebben. Het wordt 7-8 graden en er waait een matige wind uit het westen tot zuidwesten.

Ook woensdag wordt een overwegend droge dag met veel bewolking. In de zuidelijke delen van het land is de kans op wat zon het grootst. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 8-9 graden.

Donderdag komt er meer ruimte voor de zon. Bij een zwakke tot matige zuidenwind wordt het 8 graden op de Wadden tot 10 in het zuiden. In de zon voelt het op deze Valentijnsdag een beetje als lente.

Meerdaagse weersverwachting
Ook de dagen daarna zien er droog en vrij zonnig uit. In de middag is het een graad of 9 en in de nachten koelt het af tot rond het vriespunt. Hiermee is het overdag iets warmer dan gemiddeld half februari. Minima rond het vriespunt zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Ik wens u een gezellige maandag en een hele fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers