Bredase Nikki Pommer winnaar ‘Different is Better’ Award

Van voortijdig schoolverlater naar succesvol ondernemer en auteur. Het klinkt als een sprookje, maar de eenentwintigjarige Nikki Pommer weet het voor elkaar te boksen. In 2018 schreef en gaf Pommer haar debuut De wijze lessen van een twintiger uit, in eigen beheer wel te verstaan. In dit boek spreekt ze openhartig over haar ervaringen met een burn-out, en staan onderwerpen zoals persoonlijke groei en minimalisme centraal. In de laatste twee maanden van 2018 wist ze het communicatiebureau New Vibes op te richten.

Een knappe prestatie, zo viel ook de jury van De Jonge 100 op. De Jonge 100 is een lijst die jaarlijks wordt opgesteld door Ondertussen.nl in samenwerking met hoofdsponsor Lenovo, en is dé lijst van de meest veelbelovende en inspirerende jongeren van 18 t/m 25 jaar in Nederland. Afgelopen zondag 13 januari vond de uitreiking van de awards plaats in Amsterdam.

De jongeren op de lijst waren ingedeeld in vijf categorieën: Businesshero’s, Superhumans, Idols, Champions én Visonairs. Visionairs was de categorie waar Pommer voor genomineerd was, maar uiteindelijk ging zij er dus met een andere prijs vandoor. ‘Hoofdsponsor Lenovo geeft elk jaar een extra prijs weg onder alle genomineerden. Dit is de Different is Better Award, voor jongeren die niet het geijkte pad lopen en daarmee anderen weten te inspireren,’ vertelt de Bredase.

‘We hopen dat je doorgaat met het inspireren van andere jongeren om hun eigen pad te volgen,’ luidde de boodschap van de jury. Pommer is behoorlijk in haar nopjes met de prijs. ‘Een bevestiging dat ik het dus wél kan, ondanks allerlei vervelende reacties die ik vaak genoeg gekregen heb omdat ik besloot te stoppen met school.’

Jongeren die ook in de prijzen vielen waren Ajax-captain Matthijs de Ligt (19), oprichter van The Ocean Cleanup Boyan Slat (24), acteur Bilal Wahib (19), oprichter van huiswerkplatform De Toekomst Darine El Houfi (21), mede – oprichter van Grenzelooswerk.nl Casper Lemmen (25) en dus Nikki Pommer.

Pommer is ook nog de enige vrouwelijke winnaar. ‘Ook weer een manier om te onderscheiden,’ zegt Pommer met een knipoog.

Fotograaf: 
Nikki Jonge