Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van vrijdag 11 jan voor Breda en omstreken.

Zacht en regenachtig

In Zuid-Limburg is eerst nog kans op natte sneeuw, maar ook daar warmt het op en gaat de neerslag over in regen. Overdag is het bewolkt met soms motregen. Het wordt 6-9 graden bij een matige (noord)westenwind. In het weekend blijft het zacht en nat. Daarbij waait het flink, vooral zondag. Op lange termijn neemt de kans op kouder weer toe.

Overdag is het overwegend bewolkt en valt af en toe lichte regen of motregen. In de middag neemt de kans op een glimp van de zon vanuit het noorden iets toe. De wind is matig van kracht en waait uit het westen tot noordwesten. Aan zee is de wind noordwestelijk en vrij krachtig, 5 Bft. Met een maximumtemperatuur van 6 graden in Zuid-Limburg tot 9 graden in het westen is het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal is het 5-6 graden.

In de avond valt soms nog wat (mot)regen. Vanuit het noorden wordt het op steeds meer plaatsen droog. In de nacht naar zaterdag is het zwaar bewolkt met lokaal een opklaring. In de loop van de nacht neemt de kans op (mot)regen weer wat toe. De minimumtemperatuur ligt rond 5 graden.

Zaterdag start bewolkt met lokaal motregen. Vanuit het noordwesten gaat het harder regenen en in de middag wordt de neerslag meer buiig met tussendoor ook droge momenten. De zon krijgen we niet of nauwelijks te zien. Er waait een stevige westenwind. Aan zee is de wind krachtig (6 Bft.), mogelijk soms hard (7 Bft.). De middagtemperatuur ligt rond 8 graden.

Ook zondag is er weinig ruimte voor de zon en valt regelmatig regen. Vrij zachte lucht trekt over het land, waardoor de temperatuur uitkomt rond 10 graden. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is vrij krachtig boven land en hard aan zee. In het noordelijk kustgebied kan het tijdelijk stormachtig waaien (8 Bft.) met kans op zware windstoten van circa 80 km/uur.

Begin volgende week komt er weer wat meer ruimte voor de zon. Wel blijven ook buien mogelijk en de middagtemperatuur daalt naar 7-8 graden. Daarbij kan het vooral aan zee soms stevig waaien uit het westen tot noordwesten.

Meerdaagse weersverwachting
In de tweede helft van volgende week wordt de weersverwachting flink onzeker. Er is een toenemende kans op een beduidend kouder weertype met kans op winterse neerslag.

Ik wens u een gezellige vrijdag en een hele fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers