Al achttien verdachten aangehouden ivm de voetbalrellen

In totaal zijn er nu achttien mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de rellen tussen de supporters van NAC en Willem II op zondag 21 oktober 2018.

Op die zondag 21 oktober 2018 liep het uit de hand na de voetbalwedstrijd. De beveiliging van NAC en de politie konden voorkomen dat aanhangers van de club met elkaar op de vuist gingen. Dat had wel als resultaat dat er door verschillende supporters ernstige strafbare feiten gepleegd werden ten opzichte van de Mobiele Eenheid zoals poging zware mishandeling, belediging, opruiing en discriminatie. Mannen sloegen met kettingen en broeksriemen waarbij twee agenten lichtgewond zijn geraakt.

Aanhoudingen 21 oktober 2018
Er zijn die zondag vijf verdachten aangehouden en er is direct een onderzoek gestart om de overige raddraaiers op te sporen.

Aanhoudingen 12 november 2018
Op maandag 12 november zijn vier mannen, twee uit Made van 22 en 33 jaar en twee uit Breda van 26 en 27 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen wat zich uit in onder andere openlijk geweld, poging tot zware mishandeling, opruiing, vernieling, mishandeling en belediging. Er zijn veel beelden van de incidenten die worden bekeken en geanalyseerd door het team. Er worden nog steeds relschoppers herkend op die beelden en meerdere aanhoudingen worden verwacht. Geweld tegen politieambtenaren wordt niet getolereerd.

Aanhouding 27 november 2018
Dinsdagmorgen 27 november 2018 hebben we opnieuw een aanhouding verricht. Dit keer een 21-jarige man uit Terheijden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De politie heeft nog meer verdachten in beeld en sluit meer aanhoudingen in deze zaak dan ook niet uit.

Aanhouding 28 november 2018
Woensdagochtend 28 november 2018 is er opnieuw iemand aangehouden verdacht van onder andere openlijk geweld. Het betreft een 31-jarige man uit Breda. Het onderzoek is in volle gang en meerder aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Aanhoudingen 3 december 2018
In de vroege ochtend van maandag 3 december 2018 zijn twee mannen van 20 jaar uit Breda aangehouden omdat ze worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen van 21 oktober jl. In de loop van de dag is een derde man, 20 jaar uit Breda, aangehouden. Het onderzoek loop nog steeds en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Aanhoudingen 4 december 2018
Ook deze ochtend hebben we weer drie verdachten van betrokkenheid bij de rellen aangehouden. Het betreft een 24-jarige man uit Fijnaart en twee Bredanaren van 44 en 24 jaar. Er volgen er nog meer, het onderzoek is nog in volle gang.

Aanhouding 5 december 2018
En ook op deze dag is er een Bredanaar (24) aangehouden verdacht van openlijk geweldtijdens de rellen. Er volgen er meer.

Fotograaf: 
Perry Roovers