Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van donderdag 6 dec voor Breda en omstreken.

Na een regenachtige, zachte nacht

Vannacht was het regenachtig. Geleidelijk wordt het vanuit het westen droger. Overdag is het grijs en op lokaal wat motregen na droog. Met een maximumtemperatuur van 11-14 graden is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Vrijdag valt regelmatig regen en gaat het ook flink waaien. Het vooruitzicht naar volgende week laat kouder weer zien met zon.

Vanochtend is het, op regionaal wat licht gespetter na, droog. Het is bewolkt en zacht met temperaturen van 9-12 graden. Ook in de middag krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. Richting het einde van de middag neemt vanuit het westen de kans op regen toe en in de avond regent het van tijd tot tijd.

Met een maximumtemperatuur van 11 graden op de Wadden tot lokaal 14 in het zuiden is het bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken komt de temperatuur begin december overdag rond 7 graden uit. De wind waait uit het zuidwesten en is overwegend matig. Aan de kust komt aan het einde van de middag en in de avond een (vrij) krachtige zuidwester te staan.

In de nacht naar vrijdag blijft het bewolkt, nat en winderig. Het wordt een bijzonder zachte nacht met een minimumtemperatuur van 11 graden.

Vrijdag wordt een kletsnatte herfstdag. Vooral midden op de dag kan het af en toe flink doorplenzen. Mogelijk breekt helemaal aan het einde van de middag in het westen de zon nog even door. Het waait ook flink. In de ochtend staat er een vrij krachtige, aan zee harde, zuidwestenwind. In de middag draait de wind naar het westen en kan zelfs tijdelijk stormachtig worden, 8 Bft. Hierbij is kans op zware windstoten tot circa 90 km/uur. Met een maximumtemperatuur van 12 graden in het noorden tot 14 in het zuiden is het opnieuw bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. In de middag zet de temperatuur wel een daling in naar een graad of 9.

Zaterdag is het wisselvallig met buien, maar ook af en toe zon. Een stevige westenwind maakt het herfstbeeld compleet. Met maxima rond 10 graden is het minder zacht dan morgen en vrijdag, maar wel zachter dan normaal.

Zondag wordt een bewolkte dag met regelmatig regen. Het wordt circa 9 graden. In de loop van zondagmiddag draait de wind van west naar noordwest en begint geleidelijk koudere lucht aan te voeren.

Begin volgende week is het licht wisselvallig met regelmatig zon en een enkele bui. Maandag wordt het 6-8 graden, dinsdag 4-7 graden.

Meerdaagse weersverwachting
De dagen daarna wordt het nog wat kouder met overdag 2-5 graden en in de nachten op grote schaal vorst. Het weerbeeld is daarbij meest droog en vrij zonnig. Aan het einde van volgende week wordt de verwachting zeer onzeker, waarbij ook weer kans is op een natter en zachter weertype.

Ik wens u een gezellige donderdag en een hele fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers