Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van woensdag 5 dec voor Breda en omstreken.

Veel wolken, overdag soms regen

Vannacht is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden en oosten kans op mist. Overdag trekt een gebied met af en toe lichte regen over het land. Het wordt 7-11 graden bij een matige zuidoostenwind. Donderdag en vrijdag is het bewolkt, nat en zeer zacht. Volgende week wordt het significant kouder met vorst in de nachten. We zien dan wel de zon weer vaker.

De ochtend start in het zuiden en westen bewolkt en in het noorden en oosten met wat zon. Ook kan regionaal nog mist voorkomen. De bewolking neemt verder toe en in de tweede helft van de ochtend valt in Zeeland lichte regen. Het regengebied breidt langzaam over het land uit. In het noordoosten kan het regionaal tot halverwege de middag droog blijven.

Het wordt 7 graden in Groningen tot 11 in Zeeland en er waait een matige wind uit het zuidoosten. In de loop van de middag neemt de wind in de kustgebieden toe tot (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

In de avond en komende nacht valt in het hele land van tijd tot tijd regen. Daarbij kan het ook tijdelijk wat harder regenen. Richting het einde van de nacht wordt het vanuit het westen droog. Het wordt een vrij zachte nacht met minima rond 7 graden.

Donderdag krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. In de ochtend is het op veel plaatsen droog met regionaal wat licht gespetter. In de loop van de dag neemt de kans op lichte regen of motregen toe. Met een stevige zuidwestenwind wordt zachte lucht over het land gestuurd. De maximumtemperatuur komt uit op 10 graden op Terschelling tot lokaal 14 graden in het zuiden van het land en wordt pas laat op de dag genoteerd. Hiermee is het flink warmer dan normaal. De gemiddelde maximumtemperatuur van begin december is circa 7 graden.

Vrijdag wordt het nog iets zachter met 12 graden op de Wadden tot 14 in de zuidelijke helft van het land. We hoeven echter niet te rekenen op volle terrassen, want het weerbeeld bestaat uit veel wolken, van tijd tot tijd regen en een stevige zuidwestenwind. Aan zee kan het zelfs regelmatig hard waaien, 7 Bft.

In het weekend komt de middagtemperatuur met 9-10 graden wat minder hoog uit. Het blijft wisselvallig, maar we zien ook weer af en toe de zon. De wind draait zondag naar het noordwesten en begint wat koudere lucht aan te voeren.

Volgende week zakt de middagtemperatuur naar circa 5 graden en in de nachten is grote kans op vorst. Er is dagelijks kans op een (winters) buitje, maar de droge perioden zullen overheersen. Daarbij is ook regelmatig ruimte voor de zon.

Meerdaagse weersverwachting
In de tweede helft van volgende week wordt de verwachting meer onzeker. Hierbij is de kans op een overwegend droog, maar vrij koud weertype iets groter dan de kans op zacht en nat weer.

Ik wens u een gezellige woensdag en een hele fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers