Indo-rock legendes the Rockin' Teens in de Mezz

De Nederlandse popmuziek kenmerkt zich met veel iconen van Molukse of Indische afkomst. Van 1 december tot 13 januari eert het Stedelijk Museum Breda deze iconen met Indische Winter. Met een uitgebreid randprogramma met tentoonstellingen, liveoptredens, film en gesprekken op verschillende culturele locaties in Breda.

In Mezz zie je de indo-rock legendes the Rockin' Teens. Het eerste optreden van de band stamt uit 1957. Een aantal cd's, optredens en nieuwe formaties verder komen ze met hun indorock terug naar hometown Breda. Combineer je bezoek aan the Rockin' Teens op zondag 9 december met een bezoek aan Klanken van Oorsprong in Chassé Theater en de tentoonstelling Indische Iconen.

De tentoonstelling Indische Iconen vertelt hoe artiesten van Indische en Molukse komaf haast ongemerkt een toonaangevende rol in de popmuziek in Nederland hebben gespeeld. In de film Klanken van Oorsprong wordt het verhaal van de Indische iconen verteld. De film toont hun gezamenlijke geschiedenis van oorlog, vluchten, opnieuw beginnen in een vreemd land en aanpassen aan een nieuwe cultuur. En hoe muziek fungeert als uitlaatklep.
In deze mail vind je het volledige overzicht van de laatste toevoegingen en we geven je programmatips in ons programma en bij de buren die je echt niet mag missen.

https://www.mezz.nl/programma/the-rockin-teens/

Fotograaf: 
Perry Roovers