GREENHOPPER | Breda trekt de gemeente door

De GREENHOPPER | Breda is er voor alle inwoners die hun woning energiezuiniger willen maken en willen bijdragen aan een duurzamer en CO2-neutraal Breda.
Bij deze mobiele duurzame pop-up store kunnen woningbezitters terecht voor een energieadvies op maat. De GREENHOPPER | Breda is op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, open gegaan. De eerste stop is het centrum van Breda. Daar is hij de komende 2 weken te vinden op de Grote Markt en Kasteelplein.

Verduurzamen heeft impact, ook in uw woning!
Het isoleren van het dak, enkel glas vervangen voor dubbelglas, led-verlichting, tochtstrips… Zomaar een aantal van de vele maatregelen die huizenbezitters kunnen toepassen in hun woning om deze duurzamer te maken én om hun energierekening omlaag te brengen. Breda wil in 2044 CO2-neutraal zijn. Om dat te bereiken is er werk aan de winkel voor heel Breda. Het energiezuinig maken van de bestaande woningen is daarin een belangrijk stap. Zo worden woningen ook klaargemaakt voor de vervolg stap naar aardgasloos verwarmen.

GREENHOPPER | Breda helpt u bij een advies op maat
GREENHOPPER | Breda trekt de komende 2 jaar door Breda. Na het centrum staat de wijk IJpelaar op de planning. Stap voor stap helpen de adviseurs van GREENHOPPER bij een advies op maat om woningen energiezuiniger en duurzamer te maken. Ambtenaren van de gemeente, adviseurs en vrijwilligers van lokale energiecoöperatie BRES staan klaar om adviezen te geven.

De GREENHOPPER | Breda is tot stand gekomen door een Europese Interreg Subsidie en een samenwerking met vele partners. Deze partners en meer informatie over de pop-up store en de locaties en de openingstijden zijn te vinden op de website van https://groenpleinbreda.com/greenhopper/

Fotograaf: 
Perry Roovers