Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van donderdag 11 okt voor Breda en omstreken.

Komende dagen zeer warm oktoberweer

Vanochtend is het op veel plaatsen eerst zonnig. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en in de zuidelijke regio's is kans op een lichte bui. Vanmiddag wordt het weer zonniger bij 18 tot 25 graden. Morgen neemt de bewolking toe. Zaterdag wordt een zonnige en bijzonder warme dag. Op grote schaal wordt het zomers met ruim 25 graden! Zondag veroorzaakt regen afkoeling.

Vanochtend is het op de meeste plaatsen zonnig. In de zuidelijke provincies neemt in de loop van de ochtend de bewolking toe en is kans op een lichte bui. Rond het middaguur neemt ook in het westen, midden en oosten de bewolking toe, maar de kans op neerslag is klein. Tegen die tijd wordt het in het zuiden alweer goed zonnig.

Vanmiddag trekken de wolkenvelden naar de noordelijke provincies. In de rest van het land schijnt de zon flink en in de loop van de middag wordt het ook in het noorden weer zonniger. De kans op regen is heel klein. Er waait een matige zuidoostenwind. In de kustgebieden waait het soms vrij krachtig, windkracht 5. Het wordt 18 tot 21 graden op de Wadden, 22 in de kustprovincies en in het binnenland wordt het nog een graadje warmer. In Brabant en Limburg wordt het 24 tot lokaal 25 graden.

Vanavond wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Vannacht neemt de bewolking vanuit het zuiden toe. Vooral in het zuiden en westen stijgt de kans op een lichte bui. De zuidoostenwind blijft doorstaan en daardoor is mist uitgesloten. Het wordt een zeer zachte nacht met minima tussen 12 graden in het noordoosten en 16 in Zeeland. Dit zijn voor half oktober gebruikelijke middagtemperaturen.

Morgen beginnen we met vrij veel wolkenvelden. Het is wel overwegend droog. In de loop van de dag wordt de bewolking steeds dunner en breekt een waterig zonnetje door. In het noordoosten komt de zon het best uit de verf. De wind draait naar het zuiden en is matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee, 3 tot 5 Bft. Het blijft behoorlijk warm voor half oktober met 18 tot 20 graden op de Wadden, 21 graden langs de westkust en 22 tot 24 in het binnenland.

Zaterdag kunnen liefhebbers van zonnig en warm nazomerweer nog even genieten. Het is vrijwel zonnig en uitstekend weer voor buitenactiviteiten. De korte broek kan uit de kast en een jas is zeker niet nodig. Na een uitzonderlijk warme nacht met een graad of 15, stijgt het kwik in de middag naar 20 graden op de Wadden, 23 of 24 op de westelijke stranden en het noorden, 25 in het midden van het land en 26 in het zuiden en oosten. Mogelijk wordt het in Limburg afgerond 27 graden. In oktober 1921 zijn voor het laatst zo laat in het najaar zulke hoge temperaturen gemeten! De zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft.

Zondag begint nog aardig met vooral in het oosten flink wat ruimte voor de zon. In de westelijke provincies neemt snel de bewolking toe door een storing die ons land binnentrekt. Geleidelijk begint het in Zeeland te regenen en rond het middaguur valt ook in het westen en noordwesten de eerste regen. In het oosten en noordoosten schijnt ook 's middags nog even de zon en wordt het pas later in de middag bewolkt. Mogelijk blijft het daar tot de avond droog. Afhankelijk van de hoeveelheid zon wordt het langs de oostgrens nog 21 tot 25 graden. In het westen is het flink koeler met 18-20 graden.

Meerdaagse weersverwachting
De storing van zondag verdrijft de warme lucht. Vanaf maandag moeten we het doen met vrij normale temperaturen van een graad of 15. De bewolking overheerst en soms valt wat regen. Af en toe laat de zon zich zien. De nazomer is dan voorbij, maar een periode met onstuimig en kletsnat herfstweer laat nog steeds op zich wachten.

Ik wens u een gezellige en zonnige donderdag en een hele fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers