Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van vrijdag 14 sept voor Breda en omstreken.

Stapelwolken, zon en lokaal een bui

In het binnenland kunnen mistbanken ontstaan en met 5-8 graden is het fris. In de kustgebieden is het 8-10 graden. In de ochtend verdwijnt de mist en schijnt in het binnenland de zon. Vanmiddag is het wisselend bewolkt met 17-19 graden. In het noorden en westen is kans op een bui. Ook morgen is er kans op buien. Vanaf zondag is het overwegend droog en wordt het warmer.

Vannacht waren er in het binnenland enkele mistbanken voor en daalde de temperatuur naar 5 tot 8 graden. In de kustgebieden was het wisselend bewolkt en 8 tot 0 graden.

In de ochtend lossen de mistbanken op. In het binnenland schijnt de zon en ontstaan later in de ochtend stapelwolken. In het westen en noordwesten komen wolkenvelden voor en schijnt af en toe de zon.

Vanmiddag neemt de bewolking in de kustprovincies en rond het IJsselmeer toe en kunnen een paar lokale buien ontstaan. Ook in Drenthe en het noorden van Overijssel is kans op een bui. Het wordt 17 of 18 graden in het noorden en 19 graden in het midden en westen. In Brabant en Limburg en in de Achterhoek kan het 19 of 20 graden worden. De zuidwestenwind is matig en in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig.

Vanavond neemt de kans op enkele buien toe. In het zuidoosten en langs de zuidgrens blijft het waarschijnlijk droog. In de nacht is het op veel plaatsen bewolkt en het wordt niet kouder dan 9 of 10 graden in het binnenland en 12 tot 14 aan de kust.

Zaterdag zijn er vrij veel stapelwolken met tussendoor wat zon. Vooral midden op de dag kan de zon langere tijd verdwijnen. In het midden en vooral het noorden van het land komen enkele lichte buien voor. Het zuiden maakt goede kans op een droge dag.

Het wordt 17 graden op de Wadden, 18 langs de westkust en ruim 19 in het binnenland. Er staat een matige westenwind. Aan de Noord-Hollandse kust en op de Wadden is de wind vrij krachtig.
In de avond neemt de kans op een bui geleidelijk af. Alleen in het noordoosten is nog een kleine kans op neerslag. Er zijn wolkenvelden en vooral in het midden en zuiden ook heldere perioden. In de nacht koelt het af naar 8 tot 11 graden en kan een mistbank ontstaan.

Zondag hebben we een wisseling van zon en stapelwolken en blijft het droog. De zon laat zich iets vaker zien dan op zaterdag en het wordt ook iets warmer. In de kustgebieden wordt het 20-21 graden en in het binnenland kan het 22 tot lokaal 23 graden worden. Aan de Waddenkust is het een graad of 19.

Meerdaagse weersverwachting
Na het weekend houdt het droge weer nog een paar dagen aan. In de eerste helft van de week wordt het warmer en ook wat zonniger. Dinsdag kan de temperatuur naar 24 tot 26 graden stijgen. Het zuiden, oosten en de Veluwe maakt kans op maxima van 27 of 28 graden. Aan de kust is het met 22-23 graden minder warm, maar dat is nog steeds 5 of 6 graden warmer dan normaal. Halverwege de week wordt de temperatuurverwachting onzeker en stijgt de kans op een bui.

Ik wens u een gezellige vrijdag en een hele fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers