Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van vrijdag 10 augustus voor Breda en omstreken.

Wisselend bewolkt, enkele bui

Het is licht wisselvallig met vooral in de noordwestelijke helft enkele buien. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af. Het wordt 19 tot 23 graden. Vanavond trekken meer en stevigere buien over het land. Daarbij is kans op onweer. Morgen heeft vooral het noorden nog te maken met een enkele bui. Zondag keert de zomer terug met veel zon en maxima van 26 tot 29 graden.

Vanochtend is er een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. Er trekken enkele buien over het land. De meeste buien komen voor in de noordwestelijke helft. In Limburg blijft het waarschijnlijk zelfs droog.

Ook vanmiddag is het licht wisselvallig met een afwisseling van zon, wolken en enkele buien. Opnieuw zijn de meeste buien weggelegd voor de noordwestelijke helft. Er staat een frisse zuidwestenwind. In het binnenland waait het overwegend matig. In de kustgebieden staat een vrij krachtige tot krachtige zuidwester (5-6 Bft.). De maximumtemperatuur komt uit op 19 graden in het noordwesten en op de Wadden, 20 graden in het noordelijk en westelijk kustgebied, 21 of 22 in de Randstad en het midden en oosten van het land en 23 of 24 graden in het zuiden en zuidoosten. Hiermee is het beduidend frisser dan we afgelopen tijd gewend zijn. Dit weertype met een zuidwestenwind en buien hebben we al maanden niet meer gehad.

Vanavond neemt vanuit het westen de bewolking toe. Er trekt een buiengebied over het land. Hierbij kan het flink plenzen en is bovendien kans op onweer. De wind trekt aan de westkust aan naar krachtig tot hard. Mogelijk staat er tijdelijk zelfs een stormachtige wind. Aan het eind van de avond neemt de wind in kracht af. Komende nacht is het wisselend bewolkt met kans op een bui. De minimumtemperatuur komt uit op 11 tot 13 graden.

Morgen is het prima zomerweer met zon en stapelwolken. In het noordwesten en noorden is kans op een bui. Elders blijft het waarschijnlijk droog. Het kwik stijgt naar 20 tot 24 graden. Daarmee is het een graadje minder warm dan normaal. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind.

Zondag keert de zomer met volle overtuiging terug. De wind draait naar het zuiden en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. De middagtemperatuur komt uit op 26 tot 30 graden. Op de Wadden is het een paar graden minder warm. Er zijn zonnige perioden en vooral in de noordwestelijke helft is kans op een bui.

Meerdaagse weersverwachting
Ook maandag lijkt zomers te verlopen met 26 tot 30 graden. De dagen daarna is het tijdelijk iets minder warm met 20 tot 25 graden, maar vanaf donderdag zit de temperatuur opnieuw in de lift. Het wordt dan circa 25 graden. Het weerbeeld bestaat uit zonnige perioden en wolkenvelden. Bovendien is dagelijks kans op een lichte bui.

Ik wens u een gezellige vrijdag en een hele fijne werkdag en voor onze vakantievierders nog heel veel vakantieplezier en wat het weer betreft, heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers