Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van woensdag 11 juli voor Breda en omstreken.

Zon en stapelwolken, oosten een bui

In het oosten is het wisselend bewolkt met kans op een enkele lichte bui. In het westen is het zonniger en blijft het droog. Met 20 tot 24 graden hebben we een normale temperatuur. Komende dagen wordt het warmer en in het weekend wordt het 22 tot 28 graden. Het is dan droog met flinke zonnige perioden.

Vanochtend is het in het noordoosten bewolkt en lokaal kan een beetje regen vallen. Op veel andere plaatsen zijn zonnige perioden. De bewolking breidt zich uit over de oostelijke helft van het land. Lokaal kan een bui voorkomen. In het westen is het wisselend bewolkt en droog.

Vanmiddag komen in de oostelijke helft een paar lichte buien voor en zijn er wolkenvelden met tussendoor zon. In het westen is het zonniger en blijft het droog. Later in de middag wordt het vrij zonnig.

De temperatuur stijgt naar 20 graden aan zee, 22 of 23 graden in de kustprovincies en 23 of 24 graden in het binnenland. De noorden- tot noordwestenwind is matig en de kust vrij krachtig.

Vanavond kan over het oosten nog een enkele bui trekken. In het westen verdwijnen de stapelwolken en is het stralend weer.

Morgen stijgt de temperatuur in het zuiden, midden en oosten naar zomerse waarden van 25 of 26 graden en is het opnieuw warmer dan normaal. In de kustprovincies wordt het 21 tot 24 graden en aan zee is het iets koeler. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon en stapelwolken. Daarbij is het aan de kust wat zonniger dan in het binnenland. In het binnenland kan heel lokaal een lichte bui ontstaan. De wind blijft in de noordhoek en is meest matig van kracht.

Vrijdag valt de temperatuur in het zuiden een graadje hoger uit en kan het in Brabant, Limburg en in de Achterhoek 28 graden worden. Er zijn flinke zonnige perioden, enkele stapelwolken en het blijft droog.

Meerdaagse weersverwachting
In het weekend is het uitstekend zomerweer met flink wat zon en vooral in de middag ook stapelwolken. De kans dat een lichte bui ontstaat is erg klein. Zaterdag wordt het 22 tot 24 graden in het kustprovincies en 25 tot 27 graden in het binnenland. Zondag wordt het waarschijnlijk iets warmer met 26 graden in de Randstad en 26 tot 28 graden in het zuiden, oosten en op de Veluwe. Door een oostenwind is het ook op de stranden in het westen zomers warm. In het noorden wordt het 22 tot 25 graden en ook in het westen van Zeeland is het iets minder warm.

Ik wens u een gezellige en zonnige woensdag en een hele fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers