Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van woensdag 13 juni voor Breda en omstreken.

Vandaag een grijze start, later wat meer zon

Vandaag is het aanvankelijk bewolkt met mogelijk lokaal een spatje motregen. In de loop van de dag breekt vanuit het westen de zon door. Bij een matige noordwestenwind wordt het 17 graden aan zee tot 20 in het zuiden. Morgen start droog en volgt in de middag regen. Vrijdag wordt een droge dag met 19 tot 24 graden. In het weekend komt een aantal buien voor.

Vandaag is het relatief fris met 17 graden in de kustgebieden tot maximaal 20 in Brabant en Limburg. De wind waait uit het noordwesten en is op veel plekken matig, aan de noordkust soms vrij krachtig (5 Bft.).

Mogelijk begint de dag lokaal met een spatje motregen, maar verder verloopt de dag droog. In de ochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt en in de middag breekt vanuit het westen de zon door.

Vanavond is het vrij zonnig. In de nacht neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe. De minimumtemperatuur varieert van 12 graden langs de westkust tot 8 in het oosten.

Morgen komt de temperatuur met 18 graden aan zee tot 22 in het zuidoosten iets hoger uit dan vandaag. De dag start droog en vooral in het zuiden en oosten mogelijk ook vrij zonnig. Al snel raakt het overal bewolkt en neemt vanuit het westen de kans op regen toe. In het zuiden en oosten valt pas in de loop van de middag wat regen. De wind is matig, aan zee (vrij) krachtig, en komt uit het zuidwesten.

Vrijdag belooft een droge dag te worden met ruimte voor de zon en maxima van 19 graden in het noordwesten tot 24 in het zuidoosten.

Ook op zaterdag wordt het 19 tot 24 graden, maar de buienkans neemt vooral landinwaarts gedurende de dag toe. Vanaf zondag is het enkele dagen licht wisselvallig met maxima rond 20 graden en minima rond 11 graden. Daarmee is de temperatuur vrij normaal voor deze tijd van het jaar.

Meerdaagse weersverwachting
In de loop van de volgende week wordt de weersverwachting flink onzeker. Er is kans op zomerhitte, maar ook ongeveer evenveel kans op relatief koel en wisselvallig zomerweer.

Ik wens u een gezellige woensdag en een hele fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers