Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van woensdag 16 mei voor Breda en omstreken.

Een behoorlijke frisse wind, en landinwaarts buien

Het wordt vandaag 15 graden aan zee tot 20 graden in Brabant en 22 in Limburg, maar de aanwezige wind maakt het gevoelig kouder dan gisteren. Het is wisselend bewolkt met vooral in het zuiden en oosten enkele buien, vanmiddag lokaal ook met onweer. Morgen en vrijdag wordt het 13 tot 18 graden. In het pinksterweekend wordt het weer warmer. Daarbij regelmatig zon.

Vandaag is er beduidend meer bewolking dan gisteren. Toch is er ook regelmatig ruimte voor de zon. In de kustprovincies blijft het droog. In het zuiden en oosten komen enkele buien voor. Bij deze buien is in de middag, vooral langs de oostgrens, ook kans op onweer. Aan het einde van de middag trekken de meeste buien naar het zuiden weg.

De noorden- tot noordwestenwind is op veel plekken matig tot vrij krachtig en aan de kust vaak krachtig, 6 Bft. De maximumtemperatuur varieert van 15 graden op de Wadden en vlak aan zee tot 22 in Limburg. In Breda wordt het circa 18 tot 20 graden. Hiermee ligt de temperatuur rond normale waarden voor half mei.

Morgen staat er nog steeds een nadrukkelijk aanwezige noord(west)enwind. Deze wind voert koele lucht aan, waardoor de temperatuur blijft steken tussen 13 graden op Texel en 18 in Breda. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden en af en toe zon. In het noordoosten is kans op een buitje, maar op de meeste plekken blijft het droog.

Ook vrijdag blijft het, op een zeer lokaal buitje na, droog. Het is wisselend bewolkt met waarschijnlijk in het westen meer zonneschijn dan in het oosten. De noord(west)enwind is iets minder krachtig dan donderdag en het wordt 14 graden op de Wadden tot 18 in Brabant en Limburg.

Het pinksterweekend verloopt overwegend droog en vrij zonnig. De temperatuur loopt daarbij wat op. Zaterdag wordt het 16 tot 20 graden en zondag 18 tot 22 met de hoogste waarden in het oosten en zuiden van het land. Op maandag wordt het 19 tot 23 graden en is er, naast veel zon, landinwaarts ook kans op een bui.

Meerdaagse weersverwachting
Ook volgende week dinsdag wordt het 19 tot 23 graden met zon, maar vooral landinwaarts ook kans op een bui. Voor de tweede helft van volgende week is de verwachting nog behoorlijk onzeker. De kans op relatief warm weer is wat groter dan de kans op relatief koud weer.

Ik wens u een gezellige woensdag en een hele fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers