Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van maandag 16 april voor Breda en mstreken.

Grijze start, oosten regen

De dag begint op veel plaatsen bewolkt en vooral in het oosten kan het nog wat regenen. In de loop van de dag neemt vanuit het westen het aandeel zon in het weerbeeld toe. Het wordt 13 tot 18 graden. Vanaf morgen is het zonovergoten lenteweer. Morgen word het 16 tot 22 graden en woensdag 19 tot 26 graden. Donderdag wordt het op grote schaal 25 tot 27 graden!

Vandaag start de dag op veel plaatsen bewolkt en vooral in de oostelijke helft kan een deel van de ochtend nog wat lichte regen vallen. In de loop van de dag komt er meer ruimte voor de zon. Waarschijnlijk verloopt de middag in het westen zonniger dan in het oosten. Het blijft op de meeste plaatsen droog en het wordt 13 graden op de Wadden tot 18 in Brabant en Limburg. De wind is matig en waait uit het westen.

Vanavond is het droog en zijn er brede opklaringen. In de nacht kan, vooral in het binnenland, mist ontstaan. De minimumtemperatuur komt uit rond 4 graden en aan de grond kan de temperatuur dalen tot tegen het vriespunt.

Morgenochtend verdwijnen de eventueel aanwezige mistbanken snel en de rest van de dag verloopt zonovergoten. Met 16 graden op de Wadden tot lokaal 22 graden in het zuidoosten is het aangenaam warm. De wind is zwak of matig en waait uit het zuidwesten tot zuiden.

Vanaf woensdag zoekt de wind de (zuid)oosthoek op. Het blijft een aantal dagen volop zonnig en het wordt bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Woensdag wordt het 19 graden op de Wadden, 23 in de Randstad en 24 tot 26 in het zuiden en oosten van het land. Donderdag wordt het nog warmer met 20 graden op Vlieland, 24 in Amsterdam en 27 in Breda, Ook op vrijdag kan het landinwaarts zomers warm worden met maxima van 25 tot 27 graden.

Meerdaagse weersverwachting
In het weekend wordt de temperatuurverwachting flink onzeker. Dit komt doordat de windrichting onduidelijk is door de nabijheid van een hogedrukgebied. De precieze ligging van de kern bepaald de windrichting bij ons. Met een wind uit het noorden of westen (van zee) wordt het, zeker in de kustprovincies, gevoelig kouder. De neerslagkans blijft nog wel klein en neemt pas later in de volgende week toe.

Ik wens u een gezellige maandag en een hele fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers