Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van dinsdag 13 maart voor Breda en omstreken.

Grijs en regenachtig vandaag, morgen zonnig

Het is bewolkt en buiig lenteweer. Er staat een koude noordwestenwind en de middagtemperatuur ligt tussen 5 en 7 graden. Komende dagen schijnt de zon vaker en is de kans op buien kleiner. Met 8 tot 13 graden wordt het een stuk zachter. In het weekend draait de wind naar het noordoosten en stroomt winterkou ons land binnen. 's Nachts vriest het dan op grote schaal.

Vanochtend is het grijs en nat. Er trekken buien over het land en er komt een koude noordwestenwind te staan, windkracht 4 tot 5. Omdat het zeewater van de Noordzee nog relatief koud is, loopt de temperatuur niet of nauwelijks op. Het is 4 tot 8 graden.

Vanmiddag zal de temperatuur in het binnenland iets gaan dalen. Het is dan 5 tot 7 graden. In het westen wordt het in de tweede helft van de middag droger, maar de kans op zon blijft klein. In het binnenland blijft het de hele dag buiig.

Vanavond trekt de meeste neerslag naar Duitsland weg. In het westen begint het op te klaren. Vannacht breiden de opklaringen zich naar het oosten uit. Langs de oostgrens kan nog een enkele bui voorkomen. De temperatuur daalt naar 4 graden in Zeeland tot lokaal 0 boven de zandgronden in Brabant en Gelderland. Aan de grond kan het op veel plaatsen een beetje vriezen. Zeer lokaal wordt het glad door bevriezing van natte weggedeelten. Weggebruikers moeten ook rekening houden met mistbanken.

Woensdag lost de mist geleidelijk op en komt de zon tevoorschijn. Het wordt een prima voorjaarsdag met een afwisseling van zon en stapelwolken. Waarschijnlijk blijft het overal droog. De wind draait naar het zuidoosten en is slechts zwak tot matig. Daardoor wordt weer zachte lucht aangevoerd. Het wordt 8 graden op de Wadden, 11 in het midden van het land en 13 in het zuiden.

Donderdag begint vrij zonnig en in het noordoosten met een graadje vorst. In de loop van de dag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. Aan het eind van de middag kan in de zuidelijke provincies wat regen vallen. Met 8 tot 13 graden is het opnieuw zacht. Omdat er een matige tot krachtige oostenwind opsteekt voelt het wat minder zacht aan.

Vrijdag is het wisselend bewolkt en vooral het zuiden maakt kans op een bui. In het noorden staat een koude oostenwind en de maxima vallen een graadje lager uit dan op voorgaande dagen.

In de loop van het weekend slaat het zachte voorjaarsweer mogelijk compleet om. De wind trekt nog wat verder aan en draait naar het noordoosten. Daardoor probeert koude lucht uit Rusland onze omgeving te bereiken. Zaterdag wordt een overgangsdag. Er valt neerslag, naast regen kan dit ook (natte) sneeuw zijn! De middagtemperatuur ligt dan mogelijk slechts een paar graden boven het vriespunt.

Meerdaagse weersverwachting
Vanaf zondag is de lucht erg droog, daardoor komt de zon goed tevoorschijn. De ergste kou lijkt ons land niet te bereiken, maar het is wel beduidend kouder dan deze werkweek. De maxima liggen tussen 3 graden op de Wadden en 7 in het zuiden. In de nachten vriest het op uitgebreide schaal. In het binnenland kan het lokaal matig vriezen met -5 of -6 graden!

Ik wens u een hele gezellige dinsdag en een fijne werkdag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers