Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van maandag 17 juli 2017 voor Breda en omstreken.

Prima zomerdag vandaag, vanaf morgen hoogzomer.

In de zuidelijke provincies start de dag grijs, maar vanmiddag is het prima zomerweer. Er is veel zon en het kwik loopt op naar 20 tot 24 graden. Dinsdag en vooral woensdag is het hoogzomer met woensdag maxima van 28 tot 34 graden. Later op de dag wordt de hitte mogelijk verdreven door onweersbuien. Vanaf donderdag komen we uit op 22 tot 25 graden en is kans op een enkele bui.

Vanochtend start de dag zonnig in het noorden. In het midden kan in de vroege ochtend nog mist voorkomen, maar deze lost al gauw op en wordt het zonnig. In het zuiden is meer bewolking. In de loop van de ochtend trekt de bewolking verder zuidwaarts en wordt het vrij zonnig. Vanmiddag is in het hele land heel veel ruimte voor de zon. Er ontstaan vriendelijke stapelwolken, maar het blijft droog. Het wordt 20 graden op de Wadden tot 24 in Brabant , Zeeland en Limburg en daarmee is het ook vandaag prima zomerweer. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordwestelijke tot noordelijke richting. Vanavond en komende nacht naar dinsdag is het overwegend helder en kalm weer. In het oosten is in de nacht kans op een mistbank. De minimumtemperatuur komt uit op 9 graden in het noordoosten tot 13 of 14 in het zuidwesten.

Dinsdag belooft een prachtige zomerdag te worden. De zon schijnt uitbundig en er ontstaat hooguit een enkele vriendelijke stapelwolk. De overwegend matige oostenwind voert warme en droge lucht aan. Het kwik stijgt naar 22 graden op de Wadden, 24 in het uiterste noorden tot 29 in het zuiden en in de Zuid-Hollandse duinen. In de avond blijft het nog lang aangenaam met tot zonsondergang temperaturen boven de 20 graden.

Woensdag doen we nog een schepje bovenop de warmte van dinsdag. De wind draait naar het zuiden en het wordt ronduit heet. In Brabant en Limburg worden temperaturen van 33 of 34 graden verwacht. Ook in de Achterhoek, Veluwe, Utrecht en West-Brabant kan het 30 tot 32 graden worden. In Nijmegen is het tijdens de Vierdaagse bloedheet met temperaturen van 33 graden en in de stad kan het nog een paar graden warmer zijn. Ook in de rest van het land is het met 28 tot 30 graden behoorlijk warm. Bij deze hoge temperaturen is het bovendien flink zonnig. Hooguit enkele sluierwolken of wolkenvelden trekken voor de zon langs. In de loop van de middag neemt vanuit het zuidwesten de kans op onweersbuien toe. Mogelijk zijn de buien stevig van aard en kunnen ook zeer zware windstoten en hagel voorkomen. De buien trekken gedurende de avond en nacht verder noordoostwaarts.
Door de bewolking en buien koelt het weinig af. De minimumtemperatuur komt uit op 18 tot 20 graden en daarmee is het zwoel.

Meerdaagse weersverwachting.
De dagen daarna is het gedaan met de ergste hitte. Donderdag komt het kwik uit tussen 22 tot 25 graden en ook vrijdag mogen we deze maxima verwachten. Hierbij is op donderdag gedurende de hele dag kans op (onweers)buien. Bovendien is er meer bewolking dan zonneschijn. Vrijdag lijkt een betere dag te worden met minder buien en meer zon. In het weekend blijft het weerbeeld hetzelfde met enkele buien, een mix van zon en stapelwolken. Met maxima van 22 tot 26 graden is het iets warmer dan normaal.

Ik wens u een fijne en vooral gezellige maandag en wat het weer betreft heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers