Politie zoekt getuigen incident Brabantplein

De politie is opzoek naar getuigen van een incident wat maandagmiddag 29 juli heeft plaatsgevonden aan het Brabantplein. Agenten hielden na dit incident een 14-jarige verdachte aan. Tijdens de aanhouding was de jongen zeer agressief en werkte hij niet mee, agenten hebben daarom gebruik gemaakt van hun wapenstok.

Omstanders van het incident aan het Brabantplein in Breda meldden gisteren dat er rond 15:15 uur een gevecht gaande was. Buurtbewoners zagen dat een jongeman zeer agressief was richting een oudere man. Ze stapten op de jongeman af om de ruzie te sussen, dit werkte niet. Buurtbewoners kregen de jongen niet rustig omdat hij bleef doorrazen en om zich heen bleef slaan.

Verzet
Meerdere agenten kwamen ter plaatse en zagen dat een aantal mensen een jongeman onder controle probeerden te houden. Op het moment dat een agent richting de verdachte stapte, werd hij nog agressiever. De jongeman probeerde zich los te rukken en werkte op geen enkele manier mee. Omdat hij niet wilde luisteren en maar tegen bleef werken, besloten agenten gebruik te maken van hun wapenstok om hem onder controle te krijgen. De verdachte is uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar bureau voor verder onderzoek. Het geweld dat tijdens het incident is gebruikt, is gemeld en vastgelegd in een geweldsrapportage.

Getuigen
De politie heeft met verschillende getuigen gesproken en heeft van een aantal van hen beelden van het incident ontvangen. Heeft u beelden van het incident, of heeft u nog niet met ons gesproken? We komen graag met u in contact.

Contact opnemen kan:
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)

Fotograaf: 
Perry Roovers