Bestuurder verzet zich bij aanhouding

In de wijk Brabantpark is woensdag 16 augustus 2017 omstreeks 03.10 uur een 31-jarige Bredanaar aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De verdachte verzette zich en beledigde de agent. Aan het bureau weigerde hij bovendien mee te werken aan een bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een politieman die in het Centrum surveilleerde gaf via de mobilofoon door dat hij tevergeefs geprobeerd had een man te controleren die vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Deze persoon was op de vlucht geslagen en in een auto gestapt en als bestuurder weggereden. Een andere agent nam daarop positie in de straat in waar de eigenaar van de auto volgens de tenaamstelling woonachtig zou zijn.

Eenrichtingsverkeer
De diender zag na enkele minuten de bedoelde auto uur tegen de richting de straat inrijden. De bestuurder parkeerde daarna zijn auto met vier wielen op het trottoir. De politieman sprak daarop de naar wiet ruikende automobilist aan en vertelde hem dat hij was aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De verdachte verzette zich zo bij zijn arrestatie dat de agent zich genoodzaakt voelde om pepperspray in te zetten. Hierna beledigde de verdachte de politieambtenaar door meerdere keren klootzak tegen hem te roepen. Aan het bureau werd hij gevorderd om mee te werken aan een bloedonderzoek om vast te stellen of hij onder invloed van alcohol en / of drugs verkeerde. Hij weigerde in aanwezigheid van de GGD arts om bloed af te staan. De verdachte werd vanmorgen verhoord. Hij ontkende gereden te hebben. Hij had naar eigen zeggen een jointje en een paar glazen whisky op. Hij vond dat hij te hard was aangepakt.

Fotograaf: 
Piet Pas