Bredanaar aangehouden voor huisvredebreuk

De politie heeft vrijdag 5 augustus 2016 omstreeks 04.30 uur in de wijk Brabantpark een 46-jarige man uit Breda aangehouden ter zake huisvredebreuk. Hij zou de woning van een 51-jarige vrouw zijn binnen gedrongen.

De bewoonster was zo bang dat zij zich in afwachting van de komst van de politie opsloot in een slaapkamer. De verdachte had enkele bescheiden bij zoals een bankpas en een rijbewijs bij zich die niet op zijn naam staan. De herkomst van deze zaken wordt onderzocht.

Melding
Agenten kregen een melding dat in de wijk Brabantpark een man een woning was binnen gedrongen. Het zou gaan om een bekende van de bewoonster. Agenten belden aan bij de woning, maar er werd niet open gedaan. Ze hoorden vanuit de slaapkamer een vrouwenstem roepen. Ze hebben met toestemming van de dienstdoende leidinggevende de voordeur geforceerd. In de woonkamer lag een man op de bank. De bewoonster had zich verschanst op haar slaapkamer. Ze vertelde dat een bekende van haar vannacht aan de voordeur stond. Hij zou geroepen hebben dat ze open moest doen en dat hij haar kapot zou maken. Ze heef zichzelf toen opgesloten en de politie gebeld. Hierna is die man kennelijk via de schutting en de achterdeur binnen gekomen. De verdachte werd ter zake huisvredebreuk aangehouden.

Goederen
Tijdens het onderzoek aan de kleding werden enkele OV Chipkaarten, een bankpas en een rijbewijs aangetroffen die niet op naam van de verdachte staan. Hij had deze naar eigen zeggen gevonden. De politie onderzoekt of de bescheiden van diefstal afkomstig zijn.

Fotograaf: 
Perry Roovers