Onthulling beelden Boeimeerpark

Het wandel- en fietspad in Boeimeerpark wordt verfraaid met 3 beelden. Zo ontstaat een beeldenroute door het park. De officiële onthulling is op vrijdag 17 mei om 14.30 uur in het Boeimeerpark.

Van idee tot werkelijkheid
Het initiatief voor de beeldenroute in Boeimeer komt van buurtbewoners. De uitgekozen beelden stonden eerst op andere plekken in de stad. Daar konden ze vanwege gewijzigde omstandigheden niet meer blijven staan. De initiatiefnemers en de gemeente vonden dat deze beelden weer een mooie plek verdienen in de stad. Het Boeimeerpark wordt veel gebruikt door omwonenden en passanten. Het is een groene verbinding tussen het centrum en het zuiden van de stad.

De beelden
Het eerste beeld staat er al: ‘De Aardboom’ uit 1988 van kunstenaar Nick Visser. Het is 2 meter hoog en van cortenstaal gemaakt. Het is een figuratief beeld van een boom en stond eerst bij boerderij Wolfslaar.
Het tweede beeld is uit 1991 van de Bredase kunstenaar Kees Buckens en heeft als titel ‘De Werker’. Het symboliseert het zware bestaan van een arbeider en is gemaakt van natuursteen. Het stond eerder in de Julie Claeysstraat in de Haagse Beemden.
Over het derde beeld is weinig bekend. Het is een figuratief beeld van steen op een smalle sokkel en stond bij de Incom in de binnenstad.

Op termijn komt er ook een vierde beeld, gemaakt van hout van eerder gekapte bomen. Hoe dat beeld eruit komt te zien en wie dat gaat maken is nog niet bekend.

Fotograaf: 
Perry Roovers