Inbreker op heterdaad gearresteerd

Breda - De politie arresteerde een 40-jarige Bredase veelpleger bij een inbraakpoging. De verdachte zit voorlopig vast.

Braakschade
Op dinsdag 14 oktober 2014 werd er rond 00.30 uur ingebroken in de sportkantine van voetbalvereniging "De Baronie" gelegen aan de Blauwe Kei. Twee daders zagen kans om in een auto te ontkomen nog voordat de politie gearriveerd was, zo vertelede een getuige. Een 40-jarige Bredanaar werd ter plekke door de agenten ingerekend.

Uit nader onderzoek bleek dat geprobeerd was om een toegangsdeur van de kantine open te breken. Het cilinderslot was uit de deur verwijderd. Uit de sporen bleek dat het om een inbraakpoging ging. De daders waren nog niet in de kantine binnen geweest.

In de cel
De 40-jarige verdachte is een zogenaamde ‘veelpleger’ valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Zeeland-West-Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Fotograaf: 
Perry Roovers