Extra uitrusting voor Orde en Handhaving Breda

Via Instagram lieten de medewerkers van Orde en Handhaving weten dat het tijd word voor een extra uitrusting.

Sinds vorige week zijn er extra handhavers in dienst tijdens de horeca nachtdienst. De taxi standplaats aan de Nieuwe Prinsenkade is de gehele avond bemand door handhavers. Hier zorgen wij voor de naleving van het Breda’s taxikeurmerk en de veiligheid. Dit doen wij niet alleen voor bezoekers aan de stad.

Vannacht werden er verschillende taxi chauffeurs beledigd door een persoon welke te diep in het glaasje had gekeken. De collega’s besloten de man aan te spreken op zijn gedrag. Direct werkte de man niet mee, en heeft een bekeuring gehad voor het verstoren van de openbare orde.

Echter besloot de man niet te vertrekken, een groep vrienden van de man besloten zich ermee te bemoeien. De collega's besloten “assistentie collega” over de portofoon te roepen. Door onze meldkamer zijn direct meerdere van onze eenheden en politie aangestuurd. Direct hierna sloeg de verdachte een van de handhavers met een gebalde vuist in zijn gezicht. De verdachte is hierop met verzet aangehouden. Omdat verschillende omstanders zich ermee bemoeide, is doormiddel van de inzet van de hondengeleiders de rust wedergekeerd en zijn er meerdere aanhoudingen verricht.

Op dit soort momenten missen wij echt onze uitrusting! Hoe lang moet dit nog doorgaan, we kunnen ons op zulke momenten niet verdedigen. Het college staat achter ons maar nu het ministerie nog!!!