Bedelaars in het centrum van Breda

Woensdag kreeg Orde en Handving Breda aan het einde van de ochtend via de portofoon een melding binnen van de meldkamer van de politie. Het verzoek was of ze met meerdere eenheden ter plaatse wilden gaan in het centrum van Breda samen met politieteammarkdal in verband met een 20-tal personen welke aan het bedelen waren en mogelijk ook deden aan zakkenrollerij.

De personen zouden, voor de melding gemaakt werd, per vrachtwagen zijn afgezet nabij het centrum van Breda.
Eenmaal ter plaatse troffen ze al heel gauw enkele personen bedelend aan in- en rond het centrum. Meerdere personen zijn door het team en de politie bekeurd en het centrum uitgestuurd. Een enkeling maakte het heel erg bont door dezelfde middag wederom te gaan bedelen. Deze personen hebben nog enkele bekeuringen erbij gekregen.

Mochten deze personen zich in de toekomst vaker op deze wijze gedragen zullen zij uiteindelijk een gebiedsverbod opgelegd kunnen krijgen. Laten we hopen dat het signaal nu duidelijk genoeg is geweest.

Orde en Handhaving wil de burgers die vandaag in binnenstad van Breda waren bedanken voor hun begrip, meldingen en eventuele hulp die zij geboden hebben. We waren met veel eenheden ter plaatse en hebben bijna de hele groep kunnen controleren en wegsturen mede dankzij jullie hulp. Melden helpt dus wel degelijk.

Bent u woensdag bestolen door middel van zakkenrollerij? Doe altijd aangifte bij de politie!!