Gewijzigde sluitingstijd broodjeszaken uitgaansgebied Breda

Door de gezamenlijke broodjeszaken is een verzoek gedaan de sluitingstijd te verlengen. Op deze manier ontstaat er een ruimere tijd om klanten van eten te voorzien en zal er minder onrust op straat ontstaan omdat mensen binnen hun bestelling op kunnen eten. De uitstroom van bezoekers uit de stad zal naar verwachting rustiger en geleidelijker gaan. Dit zal een positief effect hebben op de openbare orde en veiligheid.

Tevens hebben de broodjeszaken aangegeven aan te willen sluiten op het project omtrent het inzetten van SOS-teams (Sfeerbeheer). De SOS-teams zullen op vrijdag en zaterdag tot 04.45 uur aanwezig zijn. De SOS-teams zullen na de sluitingstijd van de broodjeszaken actief mensen de stad uit begeleiden en kunnen bij problemen de broodjeszaken ondersteunen.

Besluit

De burgemeester heeft besloten om de sluitingstijd voor de broodjeszaken in het uitgaansgebied met 15 minuten te verzetten naar 04.45 uur. De gewijzigde sluitingstijd zal voor een proef van 6 maanden van 6 september 2019 tot en met 6 maart 2020 ingesteld worden. Tegen het einde van de periode zal geëvalueerd worden en besloten worden of de gewijzigde sluitingstijd in de toekomst definitief gewijzigd zal worden.

Fotograaf: 
Perry Roovers