UPSIDE DOWN op station Breda Centraal

Op donderdag 9 mei opent wethouder Marianne de Bie om 17.15 uur een presentatie van Stichting KOP in de kunstvitrines op station Breda Centraal, met werk van Onno Poiesz en Wouter van Foose.

In de evenementenhal op het station Breda Centraal staan twee vitrines, waarin aandacht wordt besteed aan kunst en cultuur in Breda. Ieder half jaar krijgen de vitrines een nieuwe invulling. Stichting KOP werd hiervoor gevraagd, omdat ze in 2019 vijftien jaar bestaat, recent een nieuwe directeur heeft, een nieuwe locatie en nieuwe koers.

Met de presentatie laten we zien waar KOP voor staat: het bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kunstenaars en hen de obstakels en hindernissen in het kunstveld helpen nemen. KOP streeft naar een duurzamer werkveld, waarin veelbelovende professionele kunstenaars de ruimte krijgen om talent te exploiteren, door te groeien en te excelleren. In deze achtergrond vroeg KOP aan beeldend kunstenaar Onno Poiesz (alumnus van de Bredase kunstacademie AKV st.Joost, 1998) om samen met zijn jongere collega Wouter van Foose (derdejaars student AKV st.Joost) een kunstwerk te maken.

De twee kunstenaars onderzoeken de tijd en het spanningsveld tussen hun twee kunstenaarsgeneraties. UPSIDE DOWN is een reactie op dit spanningsveld. Beide kunstenaars werken vaak met readymades en dat was ook voor dit kunstwerk de basis.

Het kunstwerk is te zien vanaf 9 mei t/m september 2019.
Opening: donderdag 9 mei om 17.15 uur, door wethouder Marianne de Bie
Locatie: kunstvitrines station Breda Centraal (Belcrumzijde)