College Breda positief over plannen voor Belcrumweg 5 – 9

Het College van burgemeester en wethouders is in principe positief over het initiatiefplan van Lunee Vastgoed BV voor het herontwikkelen van de locatie Belcrumweg 5, 7 en 9 tot een nieuw hoogwaardig complex met winkels, inpandig parkeren en appartementen. Op dit moment zijn op deze locatie twee supermarkten, een tankstation en een parkeerplaats aanwezig. In dit voorstel wordt de aanwezige bebouwing gesloopt.

In 2018 stelde de Bredase gemeenteraad het Gebiedsperspectief Havenkwartier vast als kader voor de transformatie van het Havenkwartier van bedrijventerrein naar een unieke stedelijk gemengde woonwijk. Met een mix aan woonvormen, bedrijven, voorzieningen, cultuur, cultuurhistorie en leisure. Deze transformatie wordt gefaseerd gerealiseerd in samenwerking met onder andere eigenaren, maatschappelijke instellingen, ontwikkelaars, corporaties, burgers en beleggers. In het voorstel van Lunee vastgoed BV komen er op de begane grond twee supermarkten. De appartementen zijn verdeeld over de verdiepingen boven de supermarkten. De appartementen worden een mix van koop- en huurappartementen. Er komen inpandige parkeerplaatsen voor de winkels en de appartementen.

Er is nog geen sprake van goedkeuring van een ontwerp. Daartoe moeten nog diverse vragen worden beantwoord en zaken worden uitgezocht. De omvang van het plan en de relatie met de omgeving zijn belangrijke discussiepunten. Als de initiatiefnemer de herontwikkeling wil vervolgen, dan zal op basis van een intentieovereenkomst met de gemeente een haalbaarheidsonderzoek worden uitgevoerd.

Wethouder Paul de Beer hierover: “Het voorstel van Lunee Vastgoed BV voor deze locatie sluit in principe aan op onze ambities voor het Havenkwartier op het gebied van stedenbouw, wonen en het upgraden van een buurtwinkelcentrum, zoals we die hebben vastgelegd in het gebiedsperspectief Havenkwartier. We kunnen het voorstel in overleg uitwerken tot een meer passend en haalbaar plan. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Havenkwartier naar een dynamische, grootstedelijk gemende stadswijk op deze plek”

Fotograaf: 
Perry Roovers