Kunstenaars maken levensgrote poort op Haveneiland Breda

Kunstenaars maken levensgrote poort op Haveneiland Breda

Beeldend kunstenaars Yasser Ballemans en Anja Radakovic maakten in opdracht van stichting KOP een gigantische poort bij de entree van STEK op het Haveneiland in Breda. Op vrijdag 15 november onthult wethouder Marianne de Bie om half zes het werk officieel.

Wanneer: vrijdag 15 november om 17:30 uur
Locatie: entree STEK, Veilingkade 8, Breda
Entree: gratis

Het koppelen van startende makers aan doorgewinterde kunstenaars werkt als een springplank voor jong talent. KOP streeft naar een werkveld waarin jonge kunstenaars de ruimte krijgen om door te groeien. In deze achtergrond vroeg KOP aan Ballemans (alumnus AKV st.Joost, 2005) om samen met zijn jongere collega Radakovic (alumnus AKV st.Joost, 2016) samen een sculpturaal werk te maken in de publieke ruimte op het Haveneiland in Breda. Ballemans bedacht de constructie van een poort, een vorm die hij al vaker uitwerkte. In zijn bouwwerk verwerkt Radakovic sculpturen van gekleurd kunsthars, die hier als “sieraden” in komen.

Het meer dan vier meter hoge bouwwerk past goed bij het karakter van STEK. Deze broedplaats voor creatief ondernemers, met werkplaatsen, winkeltjes en horeca heeft duurzaamheid en hergebruik hoog in het vaandel staan. De poort bestaat daarom uit een constructie van hergebruikt hout. Radakovic speurde op haar beurt het terrein af en gebruikte een reeks gevonden objecten als basis voor haar afgietsels.

De opbouw van het werk vindt plaats van 9 t/m 15 november. Publiek mag hier komen kijken en de kunstenaars aan het werk zien.