Grunge en stonerrock op Belcrum Beach

De muzikale vrienden van het in Breda gewortelde trio Rockford komen zondag 21 juli een feestje bouwen op het Bredase stadsstrand Belcrum Beach. De versterkers worden om 16.00 opengedraaid voor een uurtje onvervalste grunge en stoner.

Rockford, vernoemd naar de geboorteplaats van zanger/gitarist Niels Schmitz is een powertrio uit verschillende uithoeken van Nederland. De band is opgericht in mei 2018 door 3 muziekvrienden met hun roots in de Bredase muziekscène. Alle 3 de bandleden zijn al zo'n 20 jaar actief en hebben o.a. gespeeld in Cape (Canaveral), WhYne en The Exploding Shetland Ponies. De band werkt momenteel aan de release van 5 nieuwe tracks die in het najaar van 2019 zullen worden uitgebracht. Rockford maakt een smeuïge sexy zoete cocktail van Rock en Stoner, goede songs met een kop en een staart.

VPRO’s 3voor12: "Rockford is een band die duidelijk zijn invloeden heeft uit de jaren 90 grunge en begin 2000 stonerrock. Denk aan een mix van Soundgarden en Pearl Jam met Red Fang en Karma To Burn. De driekoppige band zet van begin tot eind een zeer strakke set neer, die goed overkomt op het publiek.” De bandleden: Niels Schmitz (gitaar/vocals), Arthur van den Acker (bas) en Patrick Ripzaad (drums)

Belcrum Beach, Veilingkade 12-15, zondag 21 juli, aanvang 16.00 u., toegang gratis, www.belcrumbeach.nl