Eigentijdse chansons van Crêpe Brulée op Belcrum Beach

De humoristische, eigentijdse Franse chansons van de zevenkoppige band Crêpe Brulée spreken bij onze zuiderburen al een breed publiek aan: de ene keer opzwepend en afmattend, dan weer ingetogen en verhalend. Op zondagmiddag 9 juni staat het gezelschap op het strandpodium van Belcrum Beach in Breda.

Manuel Haustraete besloot in 2014 het platvloers Frans dat hij zich eigen had gemaakt op papier te zetten en er wat melodieën bij te verzinnen. Zijn vriend cabaretier Wim Perneel kwam er bij met z'n gitaar. Samen hebben ze zich in een avontuur gestort met als missie de wereld iets nieuws te laten horen. Humoristische teksten met een revolutionair hoekje werden gevat in een mengeling van jazz, folk en rock-en-roll. Het begin van Crêpe Brulée was daar!

Zangeres Greetje Vanfleteren sloot zich al snel bij hen aan, niet veel later gevolgd door saxofonist Frederic Feys, accordeonist Dirk Moens, drumster Hanne Vanraes en “Monsieur” Pascal Declercq op contrabas. Een mengelmoes van jong en oud Zuid-West-Vlaams talent dat met grote veelzijdigheid een glimlach op gezichten kan toveren. Met een zinderende sax, charmante accordeon, strakke percussie en een contrabas als muzikaal kloppend hart. Begin maart bracht Crêpe Brulée de veelbelovende debuut-cd “Vilain Garcon” uit. De energie van Crêpe Brulée moet je echter vooral live beleven!

Zondag 9 juni, 16.00 uur, toegang gratis! Veilingkade 12-15, http://www.belcrumbeach.nl/