Gedemt Aove Koor op Belcrum Beach

Belcrum Beach veegt zondag 12 mei de zandkorrels van het podium voor een optreden van ‘Ut Gedempt Aove Koor’, kortweg ‘Ut GAK’ genoemd.

De naam van dit koor verwijst naar onze Bredase Haven, waar het op nummer 7 ooit allemaal begon voor deze veertig zangers. Toen er nog geen water door de Haven stroomde, maar deze gedempt was en een ondergrondse parkeergarage op die plek het ideaal van elke stadsplanner leek.

In onze Baroniestad heeft ‘Ut GAK’ al de nodige faam opgebouwd met optredens bij de “Bredaose Les’ van de Paoters in de Grote Kerk, de jaarlijkse deelname aan ‘Tranen van Van Cooth’ en heel veel benefietconcerten. Met het Brabants Orkest werd aan de vooravond van Carnaval opgetreden, maar ook op meezingavonden in het Chassé Theater, tijdens de Oelediensten en op talrijke feesten en partijen in Breda en omstreken was ‘Ut GAK’ van de partij. In 2007 verscheen de cd ‘Ons Breda’ waarvoor de zangers versterking kregen van de alten en sopraantjes van het Bredase ‘Lappen vol Smart’.

Nu zal voor het eerst het goudgele zand van het Bredase strand decor zijn voor de levensliederen, carnavalskrakers, klassieke en populaire songs van de Bredase zangers. En zoals de kenners al lang weten: meezingen met de ludieke teksten van deze heren is geen probleem: ‘da gaot van eigus’.

Zondag 12 mei, 16.00 uur, toegang gratis, Veilingkade 12-15. http://www.belcrumbeach.nl/