Nieuwe editie Ogentroost geeft kijkje in de keuken

Nieuwe editie Ogentroost geeft kijkje in de keuken broedplaats Podium Bloos

Vier keer per jaar presenteert Podium Bloos tijdens Ogentroost de meest in het oog springende voorstellingen in een avondvullend programma met theater, dans, muziek en literatuur. Voor avonturiers en iedereen die graag grenzen verkent, of verlegt. Op een reis dwars door het theater word je meegenomen langs nieuw werk van jonge makers die dichtbij Podium Bloos staan.

De volgende editie van Ogentroost is op vrijdag 10 mei om 20.00 uur. Deze keer heeft de avond een extra bijzonder tintje vanwege de performances van vier makers uit de eigen broedplaats van Podium Bloos: schrijver/regisseur Jorg van den Kieboom, muzikant/componist Dyane Donck & danser/choreograaf Heather Ware en regisseur Anna Verkouteren Jansen. Maar ook danser Simon Bus is te zien. Kaarten (á € 13,-) zijn te koop via www.podiumbloos.nl.

Jorg van den Kieboom | At Seventeen
Schrijver en regisseur Jorg van den Kieboom is geïntrigeerd door de levensfases waar we ons als mens doorheen worstelen. In At Seventeen duikt hij in de belevingswereld van een zeventienjarige. Het resultaat is een poëtisch en gestileerd portret van iemand op de rand van volwassenheid.
Van den Kieboom had dit voorjaar een korte residentie bij Makershuis Tilburg/Nieuwe Vorst, tijdens Ogentroost zien we de volgende stap in dit werk in wording.

Heather Ware en Dyane Donck | Experiment A
Wanneer is intimiteit bevrijdend, wanneer beklemmend? En hoe kunnen ruimte en geluid bijdragen aan de beleving van intimiteit? Danser/choreograaf Heather Ware en muzikant/componist Dyane Donck banen zich een weg naar het hart van onze intimiteitsbeleving. Experiment A is de eerste stap, maar er volgen er meer.

Anna Verkouteren Jansen | Beach Portraits
Anna Verkouteren Jansen onderzocht de beroemde fotoserie Beach Portraits van Rineke Dijkstra. De fotografe portretteerde vanaf begin jaren 90 tientallen adolescenten in klassieke poses op het strand en wist hierbij haarfijn de awkwardness en existentiële onzekerheden van de tiener om te zetten in iets subliems.

Simon Bus | Self-portrait, man on orange floor
Nederland speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de zelfportretkunst die tijdens de renaissance tot stand kwam. In Self-portrait, man on orange floor benadert Simon Bus de zelfportretkunst vanuit het perspectief van de dans. Met een vloer van 2 bij 2 meter als canvas portretteert hij zichzelf in poses die schommelen tussen zijn ideale zelfbeeld en een karikatuur.

In het kort:
Podium Bloos presenteert vier keer per jaar het avondvullende programma Ogentroost. Op vrijdag 10 mei vindt een nieuwe editie plaats. De meest in het oog springende voorstellingen van makers die dichtbij Podium Bloos staan worden gepresenteerd. Want mooie dingen moeten gezien worden.

Programma:
Jorg van den Kieboom | At Seventeen
Heather Ware en Dyane Donck | Experiment A
Anna Verkouteren Jansen | Beach Portraits
Simon Bus | Self-portrait, man on orange floor

Vrijdag 10 mei 2019, 20.00 uur
Podium Bloos, Speelhuislaan 153
Regulier: € 13,-
Student: € 7,50
We Are Public: Gratis (alleen deurverkoop)

Kaarten via https://podiumbloos.nl/agenda/ogentroost-9/