Salsa uit Brussel op vrijmarkt Koningsdag Belcrum Beach Breda

De jaarlijks drukbezochte vrijmarkt van Belcrum Beach en Stek op Koningsdag zal op het Bredase stadsstrand worden opgeluisterd door de salsa van La Malanga en het Illustere Dj-duo.

La Malanga, de naam van één van die verrukkelijke wortels uit de tropen en daarom niet toevallig ook van deze 7-koppige band uit Brussel. Verwacht een stevige portie percussie, een vette laag bas, een dubbele dosis piano en een flinke vleug dwarsfluit op smaak gebracht met gepassioneerde vocalen. Kortom vergeet de winter, neem afscheid van het voorjaar en stap in de tropische zomer van La Malanga!

Line Daenen (fluit), Alexandra Moldovan (lead vocal), Maxime Vaneerdewegh (piano), Rémi Hache (timbales), Odimba Ghenda (bongo’s, guiro, bells), Romain Duyckaerts (conga’s), Guillaume Codutti (conga’s), Marc Renders (bas).

Eerder op deze middag, als alle bananendozen op de vrijmarkt zijn uitgepakt, begint het Illustere DJ-duo de eerste set natuurlijk met een 78-toeren versie van ons “Wilhélmus vahahan Nassauhuh”, maar daarna gaat het met de plaatjes van dit koningskoppel werkelijk álle kanten op. Van Kings of Leon tot BB King en van Nat King Cole tot King Sunny Adé: we blijven in stijl, léve de Koning!

La Malanga: 16.00 uur, het Illustere DJ-duo vanaf 12.00 uur.
Belcrum Beach, Veilingkade 12-15, Breda, toegang gratis!