Opening strandseizoen Belcrum Beach

Met een tweede buitenbar, een nieuwe plek voor cateraarster ‘Mies en Plage’, een groter podium en allemaal enthousiaste vrijwilligers is het Bredase stadsstrand Belcrum Beach helemaal klaar voor de aftrap van het zevende seizoen. Die vindt zaterdag 13 april plaats met een concert door The Dust Bowl Drifters. In april keren ook nog de vorig jaar zo succesvolle Belcrum Burendag (1e paasdag) en de altijd druk bezochte vrijmarkt voor volwassenen op Koningsdag (27 april) terug op het zand van Belcrum Beach.

Ook komend seizoen brengt het Bredase stadsstrand weer een uiterst gevarieerd programma op het podium: van het Breda’s Mannenkoor tot een ska-band, dj’s, films en kleine festivals tot spelletjes, animatie en maffe professoren voor de kinderen. De nieuwe site http://www.belcrumbeach.nl/ vertelt daar alles over.

Het programma wordt 13 april afgetrapt door The Dust Bowl Drifters met “some fine bluegrass, country and folk tunes”. De band baseert zich op de vroegere Amerikaanse string bands, met instrumenten als western gitaar, banjo, lapsteel en contrabas als begeleiding van meerstemmige zang. De muziek is een eigentijdse interpretatie van country, bluegrass, honkytonk en old-time music en verenigd uitersten als de Carter Family en Calexico op de playlist. De band speelt melancholische liedjes over onderwerpen als liefde, overspel, ontrouw, roem en vergetelheid, bloei en verval. The Dust Bowl Drifters namen afgelopen jaar als één van de veelbelovende bands deel aan de Popronde.
“Get ready for “high-energy foot stompers, tear-jerking ballads and sweet smooth vocal harmonies to make you party or weep”.

Belcrum Beach is zaterdag 13 april geopend vanaf 10.00 u. The Dust Bowl Drifters beginnen om 16.00 u. en de toegang is zoals altijd gratis. Belcrum Beach, Veilingkade 12-15, Breda.