Ballen op Pier 15

Ballen op Pier 15? Zekers… en heel veel, want daar is op zaterdag 19 mei van 10.00 uur tot 18.00 uur het buitenbasketbaltoernooi Streetball Masters Breda. Heb jij zin in een potje te basketballen? Kom dan naar Pier 15 en Belcrum Beach aan de Veilingkade 12, wijk Belcrum. Lekker buiten, lekker gezellig en lekker gezond.

Streetball noemen ze ook wel pleintjesbasketbal. Er spelen twee teams van drie personen op een veldje dat half zo groot is als een normaal basketbalveld. Het is best zwaar hoor, zwaarder dan het gewone basketbal en er zijn andere regels. Het toernooi wordt georganiseerd door Barons Breda Basketball en de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Heren- en damesteams bestaande uit drie spelers nemen het tegen elkaar op in de leeftijdscategorieën: U10 (jonger dan 10 jaar), U12, U15, U18, U23 en 23+, mannen en vrouwen recreanten en ELITE. Ook is er een schiet- en een dunkwedstrijd.

Kampioen
Wint een Nederlands team de Bredase voorronde dan plaatsen zij zich voor de landelijke finale in Amsterdam, waar zij spelen om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Streetball’. Wint een internationaal team, dan plaatsen zij zich voor de 3x3 Challenger in Amsterdam. Kom kijken en genieten van het spectaculaire outdoor basketball op het haveneiland voor Pier 15 in Breda. Bij slecht weer verhuist het toernooi naar binnen en worden de wedstrijden in sporthal de Doelen in Princenhage gespeeld.

Foto's:
http://www.chatime.nl/nl/nieuws/278/